Stii multe despre Vitaminele A, B, C, D si E, dar stii cat de importanta pentru organism este vitamina K2?

Oamenii de stiinta au descoperit recent ca aceasta vitamina este una extrem de necesara pentru densitatea oaselor si pentru constructia unor dinti puternici, pentru a mentine arterele si inimile noastre sanatoase – previne calcifierea, incetineste imbatranirea, in special a tesuturilor si contribuie la sanatatea generala a creierului. Asadar de ce Vitamina K2 este considerata atat de importanta? Această vitamina este una extrem de necesara pentru dezvoltarea densitatii oaselor si dinti puternici, dar si pentru a menține arterele si inima „curate”, fara depuneri de calciu. De asemena, K2 contribuie la sanatatea prostatei, incetineste imbatranirea, in special a tesuturilor pielii si menține sanatatea generala a creierului. Vitamina K2 este greu de obtinut din dieta, mai ales daca ai o alimentatie saraca in grasimi. Multi oameni au deficit de Vitamina K2. Vitamina K2 ajuta la cresterea rezervei de calciu din structura oasoasa. O scadere a masei osoase si sanatatii oaselor poate duce la fracturi ale oaselor si dureri de spate.

Vitamina K2, principala formă de depozitare la animale, are mai multe subtipuri, care diferă în lungimea lanțului isoprenoid. Acești omologi ai vitaminei K2 se numesc menacinone și sunt caracterizați prin numărul de resturi izoprenoide din lanțurile lor laterale. Menaquinonele sunt abreviate MK-n, unde M reprezintă menacinonă, K reprezintă vitamina K și n reprezintă numărul de resturi de lanț lateral izoprenoid. De exemplu, menacinona-4 (abreviată MK-4) are patru resturi de izopren în lanțul său lateral. Menaquinona-4 (cunoscută și ca menatetrenonă din cele patru reziduuri de izopren) este cel mai des întâlnit tip de vitamină K2 în produsele animale, deoarece MK-4 este în mod normal sintetizat din vitamina K1 în anumite țesuturi animale (pereți arteriali, pancreas și testicule) din coada fittilă cu o coadă de geranilgeranil nesaturată conținând patru unități de izopren, dând astfel menacinonă-4. Acest omolog al vitaminei K2 poate avea funcții enzimatice distincte de cele ale vitaminei K1.

Menacinona-7 este diferită de MK-4 prin faptul că nu este produsă de țesuturi umane. MK-7 poate fi transformat din ficlochinonă (K1) în colon de bacterii Escherichia coli. Cu toate acestea, menacinonele derivate din bacterii (MK-7) par să contribuie minim la starea generală a vitaminei K. MK-4 și MK-7 se găsesc ambele în Statele Unite în suplimentele dietetice pentru sănătatea oaselor.

US Food and Drug Administration (FDA) nu a aprobat nici o formă de vitamina K pentru prevenirea sau tratamentul osteoporozei. MK-4 (45 mg pe zi) a fost aprobat de Ministerul Sănătății în Japonia din 1995 pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei.

Vitamina K2 ajuta la cresterea rezervei de calciu din structura oasoasa. O scadere a masei osoase si sanatatii oaselor poate duce la fracturi ale oaselor si dureri de spate. De aceea este foarte important sa dedicam o atentie speciala vitaminelor si mineralelor care sunt benefice pentru mentinerea unei structuri osoase sanatoase. EQ K2+ este o vitamina anti-imbatranire care rezulta oase si vase de sange sanatoase. Studiile clinice arata ca organismul nostru necesita un raport zilnic de cel putin 180 micrograme. Din acest motiv, am ales sa actualizam versiunea noastra precedenta de K2 Plus pentru ca acum sa primiti doza dubla de vitamina K2, 200 mcg, si doza dubla de vitamina D3, 10 mcg in fiecare capsula. Dimensinea capsulei nu s-a schimbat. In acelasi timp EQ K2+ ajuta la curatarea calciului depus in vene si le transporta in structura osoasa! Vitamina K2 pe de alta parte, este foarte greu de gasit in dietele occidentale pentru ca aceasta este facuta de catre bacteriile bune folosite in fermentarea anumitor alimente. Aceste alimente sunt destul de rare in dietele occidentale, spre deosebire de unele tari asiatice (De ex: Japonia) unde se poate gasi cu usurinta.

Toate vitaminele K au structură similară: aceștia au un inel „chinone”, dar diferă în funcție de lungimea și gradul de saturație a coșului de carbon și de numărul de „lanțuri laterale”. lanțul este indicat în numele menacinonei (de exemplu, MK-4 înseamnă că patru unități moleculare – numite unități de izopren – sunt atașate la coada de carbon) și acest lucru influențează transportul către diferite țesuturi țintă.

Sursa: Wikipedia (tradus cu Google Translate)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *